#inteGRRRatie

Nederlands Elftal onder 17, Ihattaren
About the text on his shirt. Please keep the following delight Dutch, KNVB!

Hey jij, mede sportnieuwsvolger en procrastinatiekampioen. Ik wil je aan iemand voorstellen. Als het goed is las jij net dat Het Nederlands Elftal onder 17 Europees kampioen is geworden (2018). Er is alleen een kans dat hierin niets over hem werd gezegd. Technisch zwaar begaafde, talenten hebben nog weleens de nijging om tekort te schieten in effectiviteit en de namen van zij met de mooiste acties worden zelden vermeld in de stukjes die onze #internetNEWSfeed halen. Daarom doe ik dat nu.

Ik heb het over de uitzonderlijke rechts- en soms linksvoor van ons Nederlands elftal onder 17. Je kent hem niet, maar je hebt zijn belofte vast al eens gezien. Hij loopt namelijk overal op pleintjes bij jou in de buurt en, tot vlak voor het begin van afgelopen seizoen (2017/’18) zelfs bij het eerste van Ajax (#34).

De jongen waar ik het over heb, is (mode)bewust, brutaal, beige en net zo vergroeid met de bal als het woord ‘brutaal’ met zijn sociale status. Vreemd genoeg, of misschien wel daarom, is het door mij uitgelichte exemplaar de enige Marokkaansachtige van deze lichting van mijn lievelingsteam. Dit terwijl het Nederlands zaalvoetbalelftal al jaren alleen nog maar lijkt te bestaat uit jongens met zijn soort techniek en achternaam.

Ihattaren, EK onder 17, Nederlands elftal
Laat hem alsjeblieft af en toe boven het maaiveld uitsteken, KNVB! #11Ihattaren #ZiyechWeggejaagd

In mijn boek De Bijbal werp ik een bescheiden licht op de Marokkaanse integratie gezien door de ogen van een voetbalfanaat. Ik schrijf daar over een kentering. Langzaam leek ons voetballandschap te veranderen. Hadden we eerst alleen half begrepen culthelden als #DriesBoussatta, #MounirElHamdaoui en #IsmailAissati, kwamen daar nu ook zogenaamde teamspelers bij als: #AdilAuassar, #YassinAyoub en #KhalidKarami, een zwaar geëvolueerde versie van #BerryvanAerle.

Ik zal jullie mijn pretentieuze conclusie en boosheid omtrent het wegvallen van Nouri en het wegjagen van Ziyech besparen. In plaats hiervan laat ik jullie achter met een naam. Onthoudt deze! Voor hem gaan jouw handen, de komende jaren, nog heel vaak op elkaar. Ik typ dit tijdens de finale. Mijn jonge idool dolt net zijn man met een panna om vervolgens een assist te geven met #buitenkantjelinks. In de halve finale scoorde hij trouwens zijn penalty met een #Panenka. #17jaar #DoeNormaal #Ihattaren.

Ihattaren, EK onder 17, Nederlands elftal
Het begin van de assist die ons uiteindelijk het EK onder 17 bezorgde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.