Read Comments

kunstMATIG intelligent

(Deze post gaat over de ..ste coronapersconferentie)

Dat corona is bedacht door de makers van winkelmandjes weet iedereen, maar dat is niet het enige. Al sinds de eerste lockdown voel ik een groeiende behoefte om een nieuwe taal te leren en dat kan geen toeval zijn.

Toen Mark maandag zijn dickzwarte boodschap bracht, besloot ik daarom om mij te bekwamen in typisch Britse uitspraken. In de praktijk betekende dit dat ik vooral veel chicken en egg speelde met TikTok, ik mag TT zeggen. Wie stopt als eerste met nieuwe filmpjes tevoorschijn toveren?

Maar wat ik ook deed, alles riep vragen op. Kreeg ik zoveel filmpjes van de Lucky TV versie van het Britse koningshuis omdat ik dat leuk vind of omdat TT dat denkt? Krijg ik die suggestie omdat het systeem nog niet perfect werkt of kennen de Chinezen mij beter dan ik zelf en hoezo heb ik ineens zin in thee?

Procrastinationalistisch
Terwijl ik een slokje neem van de chai van mijn veel te hippe vriendin, bedenk ik me dat ik mijn vrienden, teamgenoten en everything gezellig steeds meer mis. Toch weegt het niet op tegen het beeld van artsen die litterally and figuratively moeten kiezen tussen wie ze wel en niet laten stikken.

Ondertussen valt het me op dat mensen er bloody alles voor over hebben om het woord ‘draconisch’ te mogen gebruiken en ineens valt mijn oog op een bijzonder boze post. Deze is van iemand die uiteen heeft gezet hoe weinig jongeren zijn overleden aan Covid en hoe erg het is dat hij nu voor niets 4 jaar heeft gestudeerd tussen allemaal mooie meisjes die hem niet wilden omdat hij hun gay best friend moest zijn.

Not for a centimeter

Ik voel de behoefte om te counteren met het aantal andere zieken dat langer heeft moeten wachten om zich te laten behandelen, maar ik hou me in. Deze vent is vast maar een paar boterhammen short of a picknick en het valt ook niet met woorden uit te leggen. Daarnaast twijfel ik zelf natuurlijk ook.

Wist jij bijvoorbeeld dat Mark, ik mag trutje zeggen, iemand TOEN een plekje gaf in zijn kabinet zodat het coronakapsel NU minder schokkend is? Hoe kon hij dat toen al weten? Nou? Exact!

Oorsprong van die uitdrukking over ‘stelten’

Het heeft ook weinig zin. Alleen zorgpersoneel in het heetst van de strijd en mensen die ooit voor iets ernstigs zijn opgenomen, kunnen het echt begrijpen. Hoe belangrijk het is dat ons zorgniveau op peil blijft. Ook als dit ten koste gaat van onze economie en mijn gevoel dat één taal masteren genoeg is.

Door dit alles van me af te schrijven, is het gelukkig alweer tijd om te eten. Ik heb geen zin om naar buiten te gaan en pull wat bread uit de freezer. De Hippe heeft nog geen boodschappen gedaan en in de koelkast ligt alleen wat pretentieuze kaas. Daar hou ik echt niet van, dus wordt het weer peanut butter helaas.

Tags:
Categories politiek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.