Read Comments

NACHTWERK

Als pas begonnen medewerker van goede energiemaatschappij Vandebron
schrijf ik graag over mijn ervaringen bij één van de leukste bedrijven van Nederland. Zie jij iets dat je niet bevalt, zeg het, dan pas ik het graag voor je aan.

Vorige week maandag was de eerste keer dat ik iets miste bij Vanderbron. Op alle insidergrappen na dan. Zoals over die collega die al onze klanten altijd aansprak over de uitspraak van onze naam. Meestal lach ik dan gewoon maar.

Dit keer had ik iets gemist omdat ik om 17:00 thuis moest zijn om wat te regelen. Hierdoor kon ik niet bij onze maandelijkse update zijn. Na alle vergaderingen, evaluaties en andersoortige meet- en meldmomenten van mijn eerste 4 weken, was dit missen natuurlijk helemaal niet erg.

Toch was ik gisteren (dinsdag) nog steeds benieuwd naar wat er tijdens onze monthly, zoals we dat hier heel hip noemen, allemaal is gezegd en dat is ook niet zo gek. Wanneer een bedrijf zoveel tijd investeert in jou en wat jij vindt, raak je vanzelf meer geïnteresseerd in waar jouw bedrijf allemaal mee bezig is.

Omdat ik een tijdje niet heb gewerkt, is het voor mij bijzonder om te merken hoe erg ik met mijn baan bezig ben. Ik heb zelfs mijn eerste werkgerelateerde droom al gehad. Volgens mij deed de lift het niet, waardoor ik te laat kwam.

Van mijn collega’s, vrienden en familie hoor ik dat ‘over je werk dromen’, zeker in het begin, heel normaal is. “Je brengt er de meeste van je wakkere tijd door” zei mijn nichtje met een scheve glimlach. “Zelfs als je je maandagochtend niet echt mee kunt tellen.” vulde haar man aan.

Na afgelopen monthly had Vandebron ook nog een feestje georganiseerd, dat doen ze elke maand! Sociopaat als ik ben, had ik mijn twijfels over tussen mijn feestende collega’s te staan. Aangemoedigd door wat jongere collega’s en mijn hiervoor nog latente midlifecrisis besloot uiteindelijk om toch te gaan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vandebronblog-97-fiedbek-3-How-I-walk.jpg

Omdat ze bij de jeugdige bron van mijn bestaan dus alles en iedereen evalueren, hadden ze bedacht dat ik vast enorm van karaoke hield en dat is knap, want dat wist ik zelf nog niet. 

Toen ik rond een uurtje of 22:00 terugkwam op ons kantoor ontdekte ik 2 dingen. Het eerste was dat Vandebronners na werktijd niet alleen maar bronwater drinken en het tweede was dat ze gelijk hadden. Over dat karaoke bedoel ik.

Waar ik normaal alleen meedoe met of kijk naar mensen die weten waar ze mee bezig zijn, bleek dat bij onze karaoke allerminst noodzakelijk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vandebronblog-97-fiedbek-2-Wat-zou-je-doen--512x440.jpg

Zo heb ik enorm genoten van Living on a Prayer en Brabant in een compleet andere toonhoogte en ook de dames die samen de raplijn van Ali B overnamen, deden dit alleraardigst.

De monthly waar ik het eerder over had is gisteren trouwens ook online gezet. Leuk om te zien dat mijn bedrijf en collega’s zo trots zijn op wat ze gedaan hebben, wat ze doen, wat ze allemaal nog willen verbeteren en op elkaar.

Bij eerdere evaluaties had ik nog niet zoveel te zeggen, ik ben hier natuurlijk nog maar net begonnen, maar over afgelopen vrijdag wil ik wel wat kwijt. De uitsmijter waar in de monthly al naar werd gerefereerd was absoluut de moeite waard. Onderweg van Abel kan ook in een compleet andere melodie en ik weet zeker dat ik er weer bij ben volgende maand.

Tags:
Categories must read

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.