Prasad Postma Vandebron blog

NACHTWERK

Als pas begonnen medewerker van goede energiemaatschappij Vandebron
schrijf ik iedere week over mijn ervaringen bij één van de leukste bedrijven van Nederland.

Afgelopen vrijdag was de eerste keer dat ik iets miste, op alle insidergrappen na dan. Ik moest naar huis om wat te regelen en kon daardoor niet bij de maandelijkse update van mijn bedrijf zijn.

Na alle vergaderingen, evaluaties en andersoortige meet- en meldmomenten die ik mijn eerste 4 weken al had meegemaakt, was dit missen natuurlijk helemaal niet erg.

Toch was ik gisteren (dinsdag) nog steeds benieuwd naar wat er tijdens onze monthly, zoals we dat hier heel hip noemen, allemaal is gezegd en dat is ook niet zo gek. Wanneer een bedrijf zoveel tijd investeert in jou en wat jij vindt, raak je vanzelf meer geïnteresseerd in waar jouw bedrijf allemaal mee bezig is.

Omdat ik een tijdje niet heb gewerkt, is het voor mij bijzonder om te merken hoe erg ik met mijn baan bezig ben. Ik heb zelfs mijn eerste werkgerelateerde droom al gehad. Volgens mij kwam ik te laat :S

Van mijn collega’s, vrienden en familie hoor ik dat ‘over je werk dromen’, zeker in het begin, heel normaal is. “Je brengt er de meeste van je wakkere tijd door” zei mijn nichtje met een scheve glimlach. “Zelfs als je de maandagochtend niet meetelt.” vulde haar man aan.

Na afgelopen monthly had Vandebron ook nog een feestje georganiseerd, dat doen ze elke maand! 40 als ik ben, had ik mijn twijfels over daar naartoe gaan. Aangemoedigd door een paar jongere collega’s besloot ik om dit, na mijn geregel, toch te doen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vandebronblog-97-fiedbek-3-How-I-walk.jpg

Omdat ze bij de jeugdige bron van mijn bestaan dus alles en iedereen evalueren, hadden ze bedacht dat ik vast enorm van karaoke hield en dat is knap, want dat wist ik zelf nog niet. 

Toen ik rond een uurtje of 22:00 terugkwam op ons kantoor ontdekte ik 2 dingen. Het eerste was dat Vandebronners na werktijd niet alleen maar bronwater drinken en het tweede was dat ze gelijk hadden. Over dat karaoke bedoel ik.

Waar ik normaal alleen meedoe met of kijk naar mensen die weten waar ze mee bezig zijn (en daar horen onze Oranje leeuwinnen bij:) bleek dat bij onze karaoke allerminst noodzakelijk.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Vandebronblog-97-fiedbek-2-Wat-zou-je-doen--512x440.jpg

Zo heb ik enorm genoten van Living on a Prayer en Brabant in een compleet andere toonhoogte en melodie en ook de dames die samen de raplijn van Ali B overnamen, deden dit alleraardigst.

De sheets van onze monthly zijn gisteren trouwens ook geplaatst. Leuk om te zien dat mijn bedrijf en collega’s zo trots zijn op wat ze gedaan hebben, wat ze doen, wat ze allemaal nog willen verbeteren en elkaar.

Bij eerdere evaluaties had ik nog niet zoveel te zeggen, ik ben hier natuurlijk nog maar net begonnen, maar over afgelopen vrijdag wil ik wel wat kwijt. Onze uitsmeiter was absoluut de moeite waard en ik weet zeker dat ik er weer bij ben volgende maand.

1 reactie op “NACHTWERK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.