SCHREEUWMOOIERD

Als pas begonnen medewerker van goede energiemaatschappij Vandebron 
schrijf ik iedere week over mijn ervaringen bij één van de leukste bedrijven van Nederland. Dit doe ik niet voor een enorme achterban aan volgers, maar voor mezelf en mijn collega’s. Ben jij één van deze collega’s en zie je iets dat volgens jou niet klopt, vertel het me, dan pas ik het aan.

Vorige week heb ik geen column geschreven. Op de avond dat ik hier normaal aan werk, zat ik met één van mijn beste vrienden, zijn toekomstige vrouw en haar beste vriendin rond hun eettafel. Dit klinkt misschien gek, maar voordat zij ons vroegen om ceremoniemeesters te zijn op hun huwelijk had ik eigenlijk niet door dat we zo close we waren.

Zo gaat dat soms met vriendschappen. Het ene moment stel je jezelf ongemakkelijk voor op de eerste dag van school of bij je nieuwe baan, het volgende moment maak je ongepaste grappen over zijn schoonmoeder tijdens een uit de hand gelopen bruiloftsspeech.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tafeltennistafel-huwelijk-vandebronblog-96-schreeuwmooierd.jpg

Die vriend van mij krijgt zijn energie trouwens niet van ons. Toen hij mij vertelde wie zijn leverancier was, ben ik daar direct op ingegaan. De reden hiervoor is simpel, je wordt geen ceremoniemeester door de ander altijd maar in zijn of haar comfortzone te laten.

Vandebron begon als bedrijf om de energiemarkt uit haar comfortzone te halen. We zouden de markt oppakken en in één keer op z’n kop zetten. 5 jaar later doen we nog altijd keihard ons best om met slimme ideeën tegen diezelfde markt aan te duwen, terwijl zij tergend langzaam de goede kant oprolt.

De alinea hierboven is natuurlijk bedoeld om een beetje te prikkelen. Als je objectief kijkt naar hoe kort mijn favoriete werkgever bestaat en hoeveel duurzame locale energieproducenten en klanten zij bij elkaar heeft gebracht, kun je met zekerheid stellen dat Vandebron ontzettend veel goeds heeft gedaan. Ik was dan ook meer vereerd dan zij misschien doorhad, toen ik eind vorige week te horen kreeg dat ik door mijn proeftijd was.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is tafeltennistafel-rond-de-tafel-vandebronblog-96-schreeuwmooierd-512x269.jpg

Om het verbond met mijn collega’s kracht bij te zetten, heb ik afgelopen weekend iets besteld en woensdag komt het aan.

Ik hoop dat mijn mogelijk toekomstige vrienden mij helpen om dit win-wingebaar in onze achtertuin te krijgen. Dan kunnen we hierna al onze nieuwe actieplannen en slimme ideeën bespreken tijdens een stevig potje rond de tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.