Read Comments

TROUW NIET VOOR JE 40 BENT

“...verder ben ik, na een aardig begin,
nu toch officieel de minst gezellige eetpartner.”

(Als medewerker van goeie energiemaatschappij Vandebron
schrijf ik over mijn ervaringen bij één van de leukste bedrijven 
van Nederland. Dit doe ik niet voor een enorme achterban aan volgers, 
maar voor mezelf en mijn collega’s. Ben jij één van deze collega’s 
en zie je iets dat volgens jou niet klopt, vertel het me, dan pas ik het aan.

I haven’t written an English version this time. If you think I should, 
please let me know in the comments, during lunch or in an elevator pitch;)

Het is vandaag precies 5 maanden geleden dat ik mijn vriendin ontmoette. In het echt bedoel ik. Online hadden we toen al flink geflirt. Het was ook online dat ik verliefd op haar werd. Laura snapte niet alleen mijn grapjes, ze deed hier nog een schepje bovenop en ik heb superveel zin in onze toekomst samen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Struisvogel-Trouw-niet-512x302.jpg

Van de 5 maanden dat ik Laura ken, werk ik er inmiddels 3 bij Vandebron. Behalve dat ik daar nog 8 Laura’s heb leren kennen, vallen er meer vergelijkingen te maken met mijn liefdesrelatie. 

Zo vond ik ook Vandebron online al leuk, spatten de vonken er tijdens ons eerste gesprek direct vanaf en werd dit alles gevolgd door een opeenstapeling van heerlijke momenten, waarbij ik mij uiteindelijk steeds meer op mijn plek voelde. 

In deze blog staan trouwens foto’s van mijn meest recente hoogtepunt, een bezoekje aan Martin Hoving, één van onze eerste en meest lieve producenten met een vrij zinnig levensmotto.

Net als tussen mij en mijn Laura is het ook tussen mij en mijn favoriete werkgever lang niet altijd koek en ei. Zo wordt door geen van beide al mijn grapjes evengoed begrepen. Verder ben ik, na een aardig begin, nu toch echt officieel de minst gezellige eetpartner, ook voor Laura.

Ik heb zowel haar als Vandebron ontmoet na mijn 40e en ik geloof oprecht dat dit uitmaakt. Zo voel ik tegenwoordig totaal geen behoefte meer om mijn vriendin ervan te overtuigen dat voetbal kijken met je bord op schoot gezellig is. Ik hoef ook niet meer per se iedereen te laten weten wat ik allemaal heb gedaan in het weekend, terwijl ik eigenlijk alleen maar wil lunchen. 

Over de lange termijn wil ik nog niet teveel zeggen. Zo moeten Laura en ik nog samen een tent opzetten, we gaan in november rondreizen door Australië en moet ik met Vandebron nog een jaarwisseling meemaken, met rond de 60.000 contractmutaties! 

Toch weet ik dat mijn relatie met Vandebron, net als die met Laura, meer is dan een fling, meer dan een korte opleving in een somber bestaan van daten, dumpen en weer doorgaan. Vandebron begrijpt mijn werkethos, doet hier nog een schepje bovenop en zorgt ervoor dat ik superveel zin heb in een toekomst samen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Alpaca-Trouw-niet-512x402.jpg

(Ik heb een tijdje niets geschreven omdat ik bezig ben met een optreden en omdat ik niet zo’n goed beeld had van waar ik het voor doe. Heb jij mijn column gelezen en vond je het leuk, laat dit dan even weten door me dit te vertellen of door op het duimpje te klikken. Als je het niet leuk vond, moet je je muil houden!


Grapje;)

Tags:
Categories must read

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.