Read Comments

TECHNISCHE PERFECTIE

Mijn favoriete werkgever is ooit begonnen om de energiemarkt op haar kop te zetten. Ondanks meer dan 200.000 klanten en nog een aantal prachtige prestaties zijn wij, een paar jaar na onze revolte, nog altijd één van de kleinere energiemaatschappijen van Nederland.

De laatste tijd is er bij ons veel te doen om de End Of Year Challenge die wij onszelf hebben opgelegd. Deze uitdaging is bedoeld om onze systemen te verbeteren en zoveel mogelijk klanten te behouden, die uit hun contract lopen. Dit deed mij denken aan Ajax, hun transfers en de voorronde van de Champions League gisteravond (13-8-’19).

IJDELHEID
Natuurlijk hebben alle Ajaxieden een blokjesbuik. Behalve Ziyech misschien, omdat die zelfs in de fitnessruimte alleen maar passjes oefent. Zijn bidon met buitenkantje links, via de dumbbell van Donny op schoot bij de Serviër.

Na de loonsverhoging die volgde op de fluwelen revolutie, zijn onze jongen natuurlijk geen jochies meer. Toch lieten de wedstrijden tegen PAOK (08-2019) zien dat er ook bij de Europese subtop spelers rondlopen die Ajax’ surrogaat centrumverdedigers met ogenschijnlijk gemak opzij zetten. En in Europa lopen middenvelders die je bij ieder balverlies weer leren wat restverdediging eigenlijk betekent. Ik hou mijn hartje vast als ik bedenk hoe dit moet in de groepsfase. Kan Ajax de, vele malen grotere, teams die ze daar tegenkomen nog aan?

HÈ HÈ
Daley’s gezicht na de wedstrijd zei genoeg. Dat was geen Haha-hoofd, maar eentje die opluchting uitstraalde. Blijdschap dat hij niet weer uren hoefde te luisteren naar blinde tips van zijn vader.

Mijn conclusie, ondanks een aantal prachtige prestaties is Ajax nog altijd geen Europese topclub. Wat mijn helden in 2019 liet zien, had te maken met de titel van deze blog: onmogelijke aannames, onverklaarbare rust, in het hol van de leeuw een bal het netje in kussen. Zalig.

OPBOUWEND
Zonder Frenkie en Matthijs gaan we dat niveau de komende 2 seizoenen natuurlijk niet weer halen. Hier en daar maken we vast nog een aardige combinatie, maar kenners zien de verschillen met vorig jaar. Iedere vijfde pass op iemands foute voet is het verschil tussen stranden vóór de kerstdagen en kansen op een finale.

DE ESSENTIE
Mijn verhaal gaat natuurlijk met name over mijn eigen team (Vandebron) en de enorme uitdagingen waar wij voor staan. Ik wil met dit stukje een lans breken voor de allocatie van middelen naar afdelingen die werken aan onze basis. 

END OF BLOG CHALLENGE
Natuurlijk is een goede restverdediging belangrijk. Wanneer iets niet helemaal perfect gaat, moeten wij er staan voor onze klanten. Maar wanneer wij onze energie perfect bij hen weten te krijgen, dan kunnen ook wij onze vele malen grotere concurrenten aan.

Als wij vol inzetten op de afdeling IT dan zien we straks heel veel lachende collega’s en dat moet onze uitdaging zijn voor het einde van dit jaar.

Tags:
Categories must read

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.