TECHNISCHE PERFECTIE

UITDAGING
Mijn favoriete werkgever is ooit begonnen om de energiemarkt op haar kop te zetten. Ondanks meer dan 200.000 klanten en nog een aantal prachtige prestaties zijn wij, een paar jaar na onze revolte, nog altijd één van de kleinere energiemaatschappijen van Nederland.

CONTRACTVERLENGING
De laatste tijd is er veel te doen om de End Of Year Challenge die wij onszelf hebben opgelegd. Deze uitdaging is bedoeld om onze systemen nog meer te verbeteren en om zoveel mogelijk klanten te behouden die uit hun contract lopen. Om de één of andere reden deed dit mij denken aan Ajax, hun transfers en de voorronde van de Champions League gisteravond (13-8-’19).

IJDELHEID
Natuurlijk hebben al mijn favoriete Ajaxieden een blokjesbuik, ook Ziyech, de man die ik ervan verdenk dat hij zelfs in de fitnessruimte het liefste passjes oefent. Zijn bidon met buitenkantje links, via de dumbbell van Donny op de schoot van Tadic die zijn pectoralis major nog wat oppompt om ook stoer te kunnen lijken na, misschien wel, de slechtste penalty sinds Seedorf in ’96 en ’98 en in 2003 en nog een keer in 2003..

STERKER
Natuurlijk zijn onze Ajaxieden, een paar jaar na de loonsverhoging die volgde op de fluwelen revolutie, allang geen jochies meer. Natuurlijk laten onze godenvaders na het debacle tegen Tottenham (05-2019) hun tegenstanders niet nog een keer in de allerlaatste seconde langszij komen.

DE BASIS
Toch lieten de wedstrijden tegen PAOK (08-2019) zien dat er ook bij de Europese subtop spelers rondlopen die Ajax’ surrogaat centrumverdedigers met ogenschijnlijk gemak opzij kunnen zetten en middenvelders met een loopvermogen dat, na ieder balverlies, Ajax’ restverdediging voor schut had kunnen zetten. Ik hou mijn hartje vast als ik bedenk hoe dit moet tegen de vele malen grotere concurrenten die sowieso mee mogen doen aan het kampioenengala.

HÈ HÈ
Het gezicht van Daley blind na de wedstrijd van gisteravond zei genoeg. Dat was geen Haha-hoofd, maar eentje die opluchting uitstraalde. Opluchting dat hij niet weer uren hoefde te bellen om naar vage tips te luisteren van zijn pa.

GROOTS
Mijn conclusie, ondanks een aantal prachtige prestaties is Ajax nog altijd geen grote club. Wat mijn helden vorig jaar liet zien, had te maken met de titel van deze blog: onmogelijke aannames, onverklaarbare rust, in het hol van de leeuw een bal het netje in kussen. Zalig.

OPBOUWEND
Dit seizoen zijn we nog lang niet daar. Natuurlijk zagen we aardige combinaties, maar kenners zien de verschillen met vorig jaar. Iedere vijfde pass op iemands verkeerde voet is het verschil tussen stranden in de voorrondes en kansen op een finale.

EPISCH
Ajax heeft natuurlijk al bewezen dat het kan, dat David tegen Goliath meer is dan zomaar een verhaal. Met bravoure en een technisch tegen perfectie aanschurende basis komen de kleintjes een heel eind tegen de Benfica’s, Ronaldo’s en Reals van deze aarde.

DE ESSENTIE
Mijn verhaal gaat natuurlijk niet alleen over Ajax, maar met name over mijn eigen team, Vandebron, en de enorme uitdagingen waar wij voor staan. Ik wil met dit stukje een lans breken voor de allocatie van middelen naar afdelingen die werken aan onze basis. 

OP GOEDE VOET
Natuurlijk is een goede restverdediging belangrijk. Wanneer iets niet helemaal perfect gaat, moeten wij er staan voor onze klanten. Maar wanneer wij onze energie perfect bij hen weten te krijgen, dan kunnen ook wij onze vele malen grotere concurrenten aan.

END OF BLOG CHALLENGE
Volgens mij moeten wij ervoor zorgen dat onze techniek de perfectie benadert. Als dat lukt, zal ik heel veel lachende collega’s zien en dat moet onze uitdaging zijn voor het einde van dit jaar.

1 reactie op “TECHNISCHE PERFECTIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.